Poetry with light


Poetry with light

Poetry with Light - Michiel Borgart fotograaf Forever Images.

"Poetry with light" is de ondertitel of tagline die hoort bij Forever Images. Het vertelt kernachtig waar de dienstverlening van Forever Images voor staat. De tagline bestaat uit twee delen, "poetry" en "with light". Beide hebben een fundamentele betekenis in de ondertitel en samen geven ze op uitstekende wijze weer wat Forever Images uniek maakt.

Wat betekent "Poetry"?

"Poetry" is het Engelse woord voor poëzie. Poëzie wordt ook wel de kunst van het dichten, oftewel dichtkunst genoemd. Een dichter gebruikt de eigenschappen van taal om meer uit te beelden of te vertellen dan de som van de woorden. Een gedicht bevat meer dan de letterlijke betekenis van de tekst. Het bevat een symboliek, verhaal, gevoel of suggestie die op kunstzinnige wijze gevat is in een literair werk, het kunstwerk. Het nodigt de lezer of toehoorder uit tot het interpreteren van het gedicht. Het reizen tussen de verschillende lagen van betekenis en het laten resoneren van de verschillende dimensies van dynamiek.

Wat betekent "Light"?

"Light" is het Engelse woord voor licht. Natuurkundig wordt licht ook wel omschreven als is een elektromagnetische straling in het frequentiebereik dat waarneembaar is met het menselijk oog. Het stelt ons in staat om te zien. Het is wat wij fotografen opvangen, tegenwoordig steeds vaker met een digitale sensor, en gebruiken om een foto te maken.

Waarom de tagline "Poetry with light"?

Forever Images biedt als dienstverlening fotografie aan. In verschillende vormen, voor verschillende situaties en momenten. Mijn stijl is consistent door mijn werk en dienstverlening en mijn stijl maken mijn foto’s goed herkenbaar. Het is de rode draad door mijn werk. Ik was een tijd opzoek naar hoe ik mijn stijl zou kunnen formuleren. Om duidelijk te maken in welk opzicht ik mijn werk als uniek zie. Naast fotograaf ben ik ook business analist. Als business analist ben ik gewend een ogenschijnlijk eenvoudige maar in werkelijkheid complexe vraag op te delen in verschillende facetten.

Het eerste facet is Fotografie. Fotografie kan letterlijk vertaald worden met "schrijven met licht". Zoals een dichter taal gebruikt om een idee, gevoel of verhaal uit te beelden, gebruikt een fotograaf licht. Wat ik doe met mijn fotografie is niet alleen registreren van wat te zien is. Dit brengt me bij het tweede facet. Ik leg abstracte concepten vast op een artistieke manier. Abstractie concepten als gevoelens, ideeën en verhalen. En ik leg dit alles vast met licht. Voor mij wordt dit beeldig omschreven met de uitspraak "poëzie met licht", "dichten met licht" of in het Engels "poetry with light".

Subtiel en stijlvol artistiek

Artistiek fotograferen betekent voor mij het creëren van uniek prachtige en elegante foto’s. De uniciteit en herkenbaarheid van mijn werk maakt dat ik het als kunst beschouw en niet enkel als een visuele registratie van iets wat zichtbaar is. Dit geldt voor zowel mijn portretfoto’s, fashionfoto’s als bruidsfoto’s. Binnen al deze categorieën geniet ik het meest van de zwart-witfoto’s, in het bijzonder low key foto’s, , ook wel film noir foto's genoemd.. Kijk gerust rond in mijn portfolio en laat je inspireren.

Forever Images op social media

Als je het leuk vindt, kun je mijn werk ook volgen via:

Wil je meer weten of je ideeën met me delen?

Neem dan gerust contact met me op. Vraag me wat je wilt weten of deel je ideeën met me. Ik laat me ook graag door jou inspireren.Hartelijke groet,