Poetry with light


Portretfotograaf

Portretfotograaf Michiel Borgart Forever Images.

Hallo, leuk dat je hier meer komt lezen over mij als portretfotograaf in Den Haag.

Waarom ik graag mensen portretteer

Voor mij zijn mensen, met hun ogen, gezicht, lichaam, persoonlijkheid, houding, emotie en uitdrukking een van de meest diverse en fascinerende onderwerpen die je kan fotograferen. Ik vind het heerlijk om de tijd te nemen en samen met degene wie is fotografeer op zoek te gaan naar die paar verbluffende portretfoto’s. Om dat vast te leggen wat ongrijpbaar lijkt en niet onder woorden te brengen is. Of het nu om een krachtige zakelijke, warme persoonlijke of fabuleuze glamourfoto gaat, elke shoot is een unieke zoektocht die alleen gezamenlijk tot een geweldig resultaat kan leiden. De interactie tijdens de shoot is hier een van de belangrijkste facetten in. Elkaar ik korte tijd leren kennen en begrijpen waar we naar op zoek zijn. Het samen creëren van iets dat alleen nog in onze gedachten bestond, beleef ik als iets heel moois.

Hoe ik te werk ga

Om het eindresultaat te creëren waar we naar op zoek zijn, is het natuurlijk noodzakelijk dat ik goed heb begrepen wat jij wilt en dat ik jou uit kan leggen hoe we dat kunnen realiseren. We begin een shoot altijd met een kennismaking. Ik vind het belangrijk om te weten wie je bent en dat je een beeld hebt van wie ik ben. Hierna mag je me in jouw eigen woorden vertellen wanneer de shoot en het eindresultaat voor jou een succes zijn. Vragen als waar je de foto’s voor gaat gebruiken, waar je je comfortabel bij voelt en welke kant van je persoonlijkheid je met de foto’s wil tonen, kunnen hier goed bij helpen. Het is ook goed om te weten wat je niet mooi vindt of wilt. Samen kiezen we een achtergrond, of we nu in de studio zijn op ergens anders, en gaan we op zoek naar jouw foto’s door te variëren met het licht en positie maar bovenal met jouw houding, uitstraling en mimiek. Je kan een overzicht van al mijn foto's bekijken in mijn fotogalerij.

Waar ik fotografeer

Portretreportages doe ik het liefst in mijn fotostudio in Den Haag. In deze omgeving heb ik niet alleen een optimale controle over de lichtconditities, maar er zijn ook praktische zaken aanwezig zoals een strijkplank, kleedruimte, wc en badkamer. En natuurlijk is het er droog en warm en hebben we ook wat te eten en drinken in de buurt. Dit zijn zaken die een lange shoot een stuk prettiger maken wat natuurlijk tot uiting komt in het eindresultaat. Maar ik fotografeer ook graag in de op een locatie die bijzonder voor je is of gewoon heel mooi. Er is ook vaak de mogelijkheid (een deel van) om mijn mobiele fotostudio mee te nemen naar een locatie. Hiermee kunnen we een aantal van de technische mogelijkheden van een studio combineren met de karakteristieke eigenschappen van de locatie. Dit vraagt natuurlijk wel extra tijd en inspanning maar kan absoluut de moeite waar zijn.

Zwart-witfotografie

Soms komen portretfoto's het beste tot hun recht wanneer ze omgezet worden naar zwart-witfoto's. Zwart-witfotografie is biedt prachtige mogelijkheden om subtiele aspecten van een portret aan het licht te brengen. Het is in mijn ogen een hele pure vrom van fotografie die werklijk hele bijzondere resultaten kan opleveren.

De mening van andere

Ik vraag graag om feedback tijdens en na de shoot en wanneer ik het eindresultaat heb opgeleverd. Het is belangrijk voor me om te horen of het resultaat is wat gewenst was en hoe mensen de shoot en samenwerking hebben ervaren. Ik leer van elke terugkoppeling en vind het belangrijk om te blijven leren. Het is ook waardevol voor me om jouw aanbeveling, review of reactie te krijgen om te gebruiken op deze website. Hiermee kunnen anderen een goed beeld krijgen van hoe het is om samen met mij te werken en een shoot te doen. Zowel als portretfotograaf, fashionfotograaf, modefotograaf als bruidsfotograaf.

TFP

Ben je een ervaren of studerende modeontwerper, fashion designer, model, visagist, MUA, MUAH of stylist? Als je geïnteresseerd bent om op basis van TFP (Time for Print / Time for Portfolio) een fotoshoot te doen, hoor ik dat graag. Laat me dan weten wat je ideeën zijn.

Wil je meer weten?

Neem dan gerust contact met me op. Ik vind het leuk om te horen wat je te horen ideeën zijn en samen te kijken naar wat mogelijk is.Hartelijke groet,