Poetry with light


Fashionfotograaf - Modefotograaf

Wat ik geweldig vind aan fashionfotografie

Fashionshoot fashionfotograaf Michiel Borgart Forever Images.

Fashionfotografie is voor mij een manier om een verhaal, boodschap, gevoel of ervaring te vertellen. Het is een kunstvorm waarin design en technologie samenkomen. Hetzelfde geldt voor fashion. Voor mij draait een fashionshoot om het laten versmelten van deze twee kunstvormen om tot geweldige artistieke fashionfoto’s. Ik beleeft het als een nauwe en zorgvuldige samenwerking tussen fashion designer, model, visagist en mijzelf als modefotograaf. Ik hou van de uitdaging om samen iets te creëren dat prachtig is om naar te kijken en tegelijkertijd een verhaal, boodschap, gevoel of beleving beschrijft, spot on. Modefoto's die uniek zijn en een statement maken. Die zijn fascinerend en inspirerend zijn tegelijk.

Hoe ik naar fashionfotografie kijk

Het belangrijkste is dat ik niet alleen werk als modefotograaf. Ik werk altijd in een team. Het is een project. Communicatie en de bereidheid om elkaar te begrijpen zijn in mijn optiek essentieel om tot een uitstekend resultaat te komen. Dit geldt tijdens de shoot, maar ook tijdens de voorbereiding en nabewerking van de foto's. De nabewerking doe ik het liefst (deels) samen met de modeontwerper, model, visagist of stylist. Zo begrijpen we elkaar nog beter. Onze visies, wensen en verwachtingen. Korte communicatiecycli zijn hierin enorm waardevol. En uiteindelijk toewerken naar een nog beter eindresultaat. En we spreken natuurlijk altijd af hoe en wanneer welke foto's gepubliceerd worden.

Locatie van de fashionshoot

Een fashionshoot kan bijna overal gedaan worden. Op de catwalk natuurlijk. Maar dit is voor mij meer een registratie van een evenement dan een artistieke interpretatie en vastlegging van een modeontwerp of visie. Het kan ook buiten. In een stad, park of een verlaten fabriek. Mijn fotostudio in Den Haag is vaak de ideale locatie. Warm, droog, ideaal licht en van vele gemakken voorzien. Elke locatie heeft zijn voor- en nadelen. De kunst is om de charmes en uitdagingen van de locatie, het modeontwerp en het statement dat we willen maken samen te brengen. Fashionfotografie in Amsterdam is altijd extra speciaal. Geweldige sfeer en professionals. Een goede voorbereiding is natuurlijk erg belangrijk. Maar dat neemt niet weg dat sommige modeshoots zullen ontplooien in een richting die we niet hadden voorzien. Zo kan het weer een last minute factor zijn die het verloop van de shoot beïnvloedt. Of we hebben een plotselinge briljante ingeving die onze visie op de fashionshoot verandert. Er moet altijd ruimte zijn voor spontane ideeën en inzichten in een artistiek en creatief proces.

Zwart-witfotografie

Bij bepaalde ontwerpen is kan het heel krachtig zijn zwart-witfoto's te maken. Zwart-witfotografie is misschien niet het eerste waar je aan denkt bij fashion, maar het kan bepaalde aspecten van een ontwerp bijzonder goed uit de verf laten komen. De kunst is wel goed te weten wanneer het werkt voor een ontwerp en wanneer niet.

Forever Images Fotoapp voor je portfolio

Ik ben trots op mijn werk. En ik presenteer mijn portfolio graag op een professionele manier. Het is het middelpunt van mijn promotie. Niet alleen op deze website of social media maar ook op beurzen, beurzen en wedstrijden. Als je mij toestaat de modefoto's te gebruiken voor promotionele en marketingdoeleinden, ontvangt je je persoonlijke en professionele Forever Images Fotoapp (FIApp) als een wederdienst. Perfect om je mooiste en meest indrukwekkende portfoliofoto's te tonen en te delen met je professionele netwerk. Op een beleefde en professionele manier die uitnodigend is in plaats van opdringerig.

De waardering van andere

Als modefotograaf vraag ik graag om feedback. Tijdens de shoot en nabewerking en wanneer ik het eindresultaat heb opgeleverd. Het is voor mij belangrijk om te weten hoe de afbeeldingen complementair zijn aan en aansluiten bij wat de modeontwerper, model, visagist of stylist voor ogen had. En natuurlijk hoe zij de shoot en de samenwerking hebben ervaren. Ik leer van feedback en vind het belangrijk om me te blijven ontwikkelen. Het is ook waardevol voor mij om aanbevelingen, reviews of reacties voor gebruik op deze website en sociale media. Zo krijgen anderen een goed beeld van wie ik ben, hoe het is om met mij samen te werken en hoe mijn foto's gewaardeerd worden. Lees ze gerust door.

Time for Print

Ben je een fashion designer, model, visagist, MUA, MUAH of stylist? Werk je aan een interessant modeproject? Wil je een fashionshoot doen op TFP basis (Time for Print / Time for Portfolio)? Neem dan gerust contact met me op. We kunnen altijd samen naar de mogelijkheden kijken. Ik hou ervan om nieuwe mensen te ontmoeten. Professionals en starters op het gebied van fashion en modellenwerk. En als je wat van je werk wilt laten zien, heel graag! Ik kijk ernaar uit!Hartelijke groet,