Poetry with light


Fashionfotograaf - Modefotograaf

Waarom ik graag fashion fotografeer

Fashionshoot fashionfotograaf Michiel Borgart Forever Images.

Fotografie is voor mij een manier om een verhaal, boodschap, gevoel en beleving vertellen. Het is een kunstvorm waarbij creativiteit en techniek samenkomen tot een eindresultaat. Ditzelfde gaat op voor fashion. Voor mij draait een fashionshoot om het laten versmelten van deze twee kunstvormen om tot geweldige fashionfoto’s te komen. Ik beleeft het als een nauwe en intensieve samenwerking tussen de modeontwerper, model, visagist en mij als fashionfotograaf, modefotograaf. Ik vind het geweldig om samen iets te creëren wat prachtig is om naar te kijken en tegelijkertijd een verhaal, boodschap, gevoel of beleving communiceert. Fashionfoto’s die uniek zijn en een statement maken.

Hoe ik te werk ga

Het belangrijkste is dat ik niet alleen werk als fashionfotograaf. Ik werk altijd in een team. Communiceren en elkaar willen begrijpen zijn in mijn ogen noodzakelijk om een resultaat neer te zetten waar we allemaal enthousiast van worden. Dit geldt niet alleen voor tijdens de shoot, maar ook met betrekking tot de nabewerking van de foto’s. Ik doe de nabewerking ook graag (deels) samen met de modeontwerper, model, visagist of stylist. Dit is voor mij de beste manier om te begrijpen wat de wensen en verwachtingen zijn. We maken ook altijd samen afspraken over hoe welke foto’s gepubliceerd worden.

Waar we fotograferen

Fashionshoots kunnen we nagenoeg overal doen. Natuurlijk op de catwalk hoewel dit meer een reportage van een evenement is voor mij. Maar ook buiten in de stad of park, een verlaten fabrieksterrein of in mijn fotostudio in Den Haag. Elke locatie heeft zijn charme en uitdaging. De kunst is de charme en uitdaging samen te brengen van de locatie, fashion en statement die we willen maken. Een goede voorbereiding is hierbij natuurlijk heel belangrijk. Maar dat neemt niet weg dat sommige shoots zich ontplooien in een richting die we niet voorzien hadden. Het weer kan hier een oorzaak van zijn.

Zwart-witfotografie

Bij bepaalde ontwerpen is kan het heel krachtig zijn zwart-witfoto's te maken. Zwart-witfotografie is misschien niet het eerste waar je aan denkt bij fashion, maar het kan bepaalde aspecten van een ontwerp bijzonder goed uit de verf laten komen. De kunst is wel goed te weten wanneer het werkt voor een ontwerp en wanneer niet.

Fotoapp voor je portfolio

Ik ben trots op mijn werk en laat mijn werk ook graag zien. Niet alleen op deze website of social media maar ook op beursen, tentoonstellingen en wedstrijden. Als mij je goedkeuring geeft om jouw foto’s te gebruiken voor promotie- en marketingdoeleinden, krijgt je van mij als tegenprestatie je eigen Forever Images Fotoapp (FIApp). Ideaal om op een professionele manier je mooiste portfoliofoto's te laten zien aan je relaties.

De waardering van andere

Als fashionfotograaf vraag ik graag om feedback. Tijdens de shoot en nabewerking en wanneer ik het eindresultaat heb opgeleverd. Het is belangrijk voor me om te horen hoe foto’s aansluiten op wat de modeontwerper, model, visagist of stylist voor ogen hadden. En natuurlijk hoe zij de shoot en samenwerking hebben ervaren. Ik leer van feedback en vind het belangrijk om te blijven ontwikkelen. Het is ook waardevol voor me om aanbevelingen, reviews of reacties te krijgen om te gebruiken op deze website. Hiermee kunnen anderen een goed beeld krijgen van hoe het is om samen met me samen te werken en een shoot te doen.

TFP

Ben je een ervaren of studerende modeontwerper, fashion designer, model, visagist, MUA, MUAH of stylist? Als je geïnteresseerd bent om op basis van TFP (Time for Print / Time for Portfolio) een fashionshoot te doen, hoor ik dat graag. Laat me dan weten wat je ideeën zijn en we kunnen kijken wat de mogelijkheden zijn. En als je wat van je werk wilt laten zien, natuurlijk ook graag!Hartelijke groet,