Poetry with light


Fashionfotograaf Amsterdam

Fashionfotografie door Forever Images

Fashionfotograaf Michiel Borgart Forever Images Amsterdam.

Modefotografie is in mijn ogen vergelijkbaar met modeontwerp in die zin dat beide een kunstvorm zijn waar design en technologie samensmelten. Bij een fashionshoot draait het allemaal om het creëren van prachtige fashionfoto’s. Samenwerken met fashion designer, modellen, visagisten uit Amsterdam en omgeving. Een eindresultaat produceren dat mooi is en tegelijkertijd het verhaal vertelt. Modefoto's die prachtig zijn en opvallen. Made in Amsterdam.

Modefotografie in Amsterdam

Er zijn veel plekken waar we een modeshoot kunnen doen. Maar de modehoofdstad van Nederland is natuurlijk Amsterdam. Amsterdam zal altijd de primaire locatie zijn voor modefotografie. Het biedt de hoogste werkgelegenheidcijfers binnen de modeindustrie binnen Nederland. Fashionfotografie in Amsterdam is speciaal. Amsterdam heeft een bijzondere modegeschiedenis en dat beleef je door de hele stad. Er wordt veel aandacht aan geschonken. Door de hele culturele sector. Van musea tot theaters, van restaurants tot hotels. Overal kun je tentoonstellingen van kleding of fashionfoto's tegenkomen. Dit is enorm inspirerend. En als ik ergens een fashionshoot in Amsterdam heb, merk ik gewoon door de sfeer en reacties van omstanders dat het anders is dan op andere locaties in Nederland. Ik vind het echt geweldig en geniet ervan! Het heeft de hoogste dichtheid aan modeontwerpers, stylisten, visagisten en modellen in Nederland. De meeste fashionshows en modeopleidingen. En echt te gekke locaties voor een fashionshoot. In de stad, de grachten, oude gebouwen en bedrijventerreinen. Van romantisch of modern tot urbex.

Hoe ik te werk ga

Allereerst is het teamwerk. Nauw samenwerken. Elkaar begrijpen is essentieel voor succes. In de aanloop naar en tijdens de shoot, maar ook in de nabewerkingsfase. Het is goed om samen naar de nabewerking te kijken. Dit helpt ons om elkaar te begrijpen en verkort de tijd die we nodig hebben om het uiteindelijke resultaat te krijgen. Fashion kan snel gaan, zeker in Amsterdam! Hier kun je meer lezen over mijn fashionfotografie in het algemeen.

Presentatie van je portfolio

Ons portfolio is cruciaal. Het is belangrijk om je werk als professional te kunnen laten zien. Dat geldt voor jou en mij hetzelfde. Als ik de modefoto's die we hebben gemaakt voor promotionele en marketingdoeleinden mag gebruiken, geef ik je je eigen Forever Images Fotoapp (FIApp). Ideaal om op een professionele manier je mooiste portfoliofoto's te laten zien aan je relaties.

Aanbevelingen

Als je benieuwd bent naar wat anderen zeggen over mij en mijn werk, lees het gerust even door.

TFP

Ik vind het leuk om een paar keer per jaar een shoot te doen op TFP basis (Time for Print / Time for Portfolio) in Amsterdam. Ben je op zoek naar een modefotograaf voor een fashionproject in Amsterdam? Dan hoor ik dat graag. We kunnen altijd samen kijken naar wat de mogelijkheden zijn.Hartelijke groet,