Poetry with light


Fashionfotograaf - Modefotograaf Amsterdam

Waarom ik graag fashion fotografeer

Fashionshoot fashionfotograaf Michiel Borgart Forever Images Den Haag Randstad Amsterdam.

Fotografie is voor mij een manier om een verhaal, boodschap, gevoel en beleving vertellen. Het is een kunstvorm waarbij creativiteit en techniek samenkomen tot een eindresultaat. Ditzelfde gaat op voor fashion. Voor mij draait een fashionshoot om het laten versmelten van deze twee kunstvormen om tot geweldige fashionfoto’s te komen. Ik beleeft het als een nauwe en intensieve samenwerking tussen de modeontwerper, model, visagist en mij als fashionfotograaf, modefotograaf. Ik vind het geweldig om samen iets te creëren wat prachtig is om naar te kijken en tegelijkertijd een verhaal, boodschap, gevoel of beleving communiceert. Fashionfoto’s die uniek zijn en een statement maken.

Hoe ik te werk ga

Het belangrijkste is dat ik niet alleen werk als fashionfotograaf. Ik werk altijd in een team. Communiceren en elkaar willen begrijpen zijn in mijn ogen noodzakelijk om een resultaat neer te zetten waar we allemaal enthousiast van worden. Dit geldt niet alleen voor tijdens de shoot, maar ook met betrekking tot de nabewerking van de foto’s. Ik doe de nabewerking ook graag (deels) samen met de modeontwerper, model, visagist of stylist. Dit is voor mij de beste manier om te begrijpen wat de wensen en verwachtingen zijn. We maken ook altijd samen afspraken over hoe welke foto’s gepubliceerd worden.

Waar we fotograferen

Fashionshoots kunnen we nagenoeg overal doen. Maar de modehoofdstad van Nederland is natuurlijk Amsterdam. Amsterdam zal altijd de primaire locatie zijn voor modefotografie. Het heeft de hoogste dichtheid aan modeontwerpers, stylisten, visagisten en modellen in Nederland. De meeste modeshows en scholen. En echt geweldige locaties voor een fotoshoot.

Fotoapp voor je portfolio

Ik ben trots op mijn werk en laat mijn werk ook graag zien. Niet alleen op deze website of social media maar ook op beursen, tentoonstellingen en wedstrijden. Als mij je goedkeuring geeft om jouw foto’s te gebruiken voor promotie- en marketingdoeleinden, krijgt je van mij als tegenprestatie je eigen Forever Images Fotoapp (FIApp). Ideaal om op een professionele manier je mooiste portfoliofoto's te laten zien aan je relaties.

De waardering van andere

Als fashionfotograaf vraag ik graag om feedback. Tijdens de shoot en nabewerking en wanneer ik het eindresultaat heb opgeleverd. Het is belangrijk voor me om te horen hoe foto’s aansluiten op wat de modeontwerper, model, visagist of stylist voor ogen hadden. En natuurlijk hoe zij de shoot en samenwerking hebben ervaren. Ik leer van feedback en vind het belangrijk om te blijven ontwikkelen. Het is ook waardevol voor me om aanbevelingen, reviews of reacties te krijgen om te gebruiken op deze website. Hiermee kunnen anderen een goed beeld krijgen van hoe het is om samen met me samen te werken en een shoot te doen.

TFP

Ben je een ervaren of studerende modeontwerper, fashion designer, model, visagist, MUA, MUAH of stylist? Als je geïnteresseerd bent om op basis van TFP (Time for Print / Time for Portfolio) een fashionshoot te doen, hoor ik dat graag. Laat me dan weten wat je ideeën zijn en we kunnen kijken wat de mogelijkheden zijn. En als je wat van je werk wilt laten zien, natuurlijk ook graag!Hartelijke groet,