Poetry with light


Diensten & Prijzen

Als portretfotograaf, fashionfotograaf, modefotograaf of bruidsfotograaf bied ik meerdere diensten aan. Zo kun je in mijn fotostudio in Den Haag terecht of op een locatie naar keuze. Er is veel mogelijk. Elke shoot is maatwerk. Vertel me wat je ideeën zijn, dan kom ik met een voorstel. Ik kijk graag samen met jou naar jouw wensen en de mogelijkheden.

Op deze pagina vind je de bouwstenen van de diensten die ik lever. De uiteindelijke prijs is voornamelijk gebaseerd op hoeveel tijd ik nodig heb om het eindresultaat van hoge kwaliteit op te leveren zoals je kunt zien in mijn portfolio. Het gaat hier dus niet alleen om de tijd die aan het fotograferen ben, maar ook de voorbereiding, nabewerking en oplevering. Wanneer de shoot op locatie is, breng ik ook reiskosten in rekening waarin ook mijn reistijd is verrekend. Hiernaast is het mogelijk dat er andere kosten gemaakt dienen te worden voor de shoot. Je kan hierbij denken parkeer- of entreekosten of het huren van een speciale studio of apparatuur. Dit alles gebeurt natuurlijk altijd in overleg.

Hieronder kan je zien dat het uurtarief verschilt per type shoot. Dit heeft te maken met de hoeveelheid tijd die ik besteed aan de voorbereiding en nabewerking van de foto's. Portretfoto's genomen in de studio vragen doorgaans minder nabewerkingstijd dan portretfoto's genomen op locatie omdat ik in de studio meer controle heb over bijvoorbeeld het licht. Een trouwreportage vraagt over het algemeen de meeste voorbereidings- en nabewerkingstijd. Dit komt onder andere door de vaak wisselende omstandigheden tijdens een bruiloft (denk bijvoorbeeld aan binnen, buiten, belangrijke momenten op de dag en het aantal personen). Om je een beeld te geven, voor een trouwreportage besteed ik 4 tot 5 uur aan de nabewerking van de foto's voor elk uur dat ik fotografeer. Bij een aantal diensten hoort een starttarief. Deze diensten zijn natuurlijk uitstekend te combineren en samen af te nemen. Ik reken maximaal een keer het starttarief per factuur en zorg er altijd voor dat de totaalprijs gerechtvaardigd is in relatie tot de tijd die ik erin investeer en het eindresultaat dat je opgeleverd krijgt.

Als je akkoord gaat met dat ik de foto's voor marketingdoeleinden gebruik, krijgt je als tegenprestatie je eigen Forever Images Fotoapp (FIApp) waarin jouw foto's overal veilig beschikbaar voor je zijn (als je over een internetverbinding beschikt). Hiermee heb je je portfolio met een druk op de knop op je scherm. Je hoeft dus niet meer (in bijzijn van andere) door je galerij met allerlei foto's te gaan, opzoek naar die mooie foto die je wilt laten zien. De FIApp wordt je kostenloos aangeboden en je hoeft je er niet voor te registreren. Hij is eenvoudig in gebruik en je privacy wordt volledig gerespecteerd doordat de FIApp geen locatiegegevens, contactgegeven of andere informatie van of over je verzamelt. De FIApp krijgt ook geen toegang tot bijvoorbeeld de camera, microfoon of bestanden van je telefoon. Handig, gemakkelijk en veilig en bovendien een professionele presentatie van je foto's.

Ik sta ook een aantal keer per jaar open voor een samenwerking met ervaren of studerende modeontwerpers, fashion designers, modellen, visagisten, MUA’s, MUAH’s, stylisten op basis van TFP (Time for Print / Time for Portfolio). Dit kan wat mij betreft zowel bij mij in de studio als op een andere locatie. Ben je in deze context op zoek naar een fotograaf en heb je daar concrete ideeen over, neem dan gerust contact met me op.

Heb je vragen of opmerkingen? Dan hoor ik dat natuurlijk graag!


Studioshoot

De studioshoot vindt plaats in mijn eigen fotostudio. Afhankelijk van de duur van de shoot verzorg ik ook wat lekkers en wat te drinken. De shoot bestaat uit het maken van de foto's en de fotoselectie achter de computer. De prijs is inclusief de digitale foto's.

starttarief
uurtarief

€ 39,-
€ 109,-Fotoshoot op locatie

Fotoshoot op locatie naar keuze. Het is mogelijk om na de shoot een afspraak te maken om samen de fotoselectie te maken achter de computer. Een andere optie is dat je een aantal foto's toegestuurd krijgt met een lage resolutie en een watermerk erop op basis waarvan je zelf de uiteindelijke selectie kan maken. Wanneer je kiest voor de mobiele studio kan dit betekenen dat de shoot twee uur langer zal duren voor het opzetten en afbouwen. Dit hangt af van de locatie en hoe we de mobiele studio inzetten. De prijs is inclusief de digitale foto's.

starttarief
uurtarief
mobiele studio per shoot

€ 39,-
€ 129,-
€ 149,-Bruidsshoot

Een trouwreportage of bruidsfotografie is altijd uniek en voor mij een eer om voor gevraagd te worden. Ik vind het belangrijk dat er een fijne klik is tussen ons en om de trouwreportage samen goed voor te bereiden. In mijn ogen kunnen we dit alleen als we elkaar minimaal een keer ontmoet hebben en hebben besproken wat jullie wensen zijn en wat ik daarin kan betekenen. Er is veel mogelijk en hiermee veel keuzes die jullie mogen maken. Als je wilt, kun je meer lezen over hoe ik te werk ga als bruidsfotograaf. Ik verzorg trouwreportages met een duur van 4 tot 12 uur. De prijs is inclusief de digitale foto's. Als je ervoor kiest ook een trouwalbum te bestellen, wordt het btw-percentage van over de volledige factuur 9% in plaats van 21%. Deze 12% korting heb je dan alvast verdiend! Laat me weten wat jullie wensen en ideeën zijn en ik neem contact met jullie op.

starttarief
uurtarief

€ 349,-
€ 169,-Alleen Bruidsfoto's

Willen jullie alleen een professionele fotograaf voor de bruidsfoto's? Dat kan. We doen dan gedurende maximaal 3 uur alleen de bruidsshoot. Het voordeel is dat je de kosten kunt beperken en toch professionele bruidsfoto's hebt. Ook wanneer we alleen de bruidsshoot doen, vind ik het belangrijk dat er een fijne klik is tussen ons en om de shoot samen goed voor te bereiden. De prijs is inclusief de digitale foto's. Als je ervoor kiest ook een trouwalbum te bestellen, wordt het btw-percentage van over de volledige factuur 9% in plaats van 21%. Deze 12% korting heb je dan alvast verdiend! Laat me weten wat jullie wensen en ideeën zijn en ik neem contact met jullie op.

bruidsshoot

€ 599,-Bruids Prime Pakket

Het Bruids Prime Pakket bestaat uit een loveshoot 2 tot 4 maanden voor de bruiloft en het fotograferen van het aankleden van de bruid (en bruidegom) en de bruidsshoot op de trouwdag. Dit pakket is interessant als je alleen professionele foto’s wilt hebben van de drie mooiste fotomomenten voor een aantrekkelijke prijs. Elke van de drie onderdelen duurt maximaal 2 uur. De loveshoot doen we ruimschoots voor de bruiloft. We kunnen dit op een locatie doen of in de studio. Misschien is dit voor jullie wel de laatste serieuze fotoshoot voordat jullie getrouwd zijn. Tijdens de loveshoot leren we elkaar beter kennen en je kan dit zien als een soort repetitie voor de bruidsshoot. De loveshoot levert mooie foto's op die je eventueel kan gebruiken voor de uitnodiging. Het aankleden op de dag van de bruiloft is vaak een heel bijzonder moment. Het kan tegelijkertijd zowel spannend als sereen zijn. Intiem, met slechts enkele van je meest dierbare, maar zonder je aanstaande. Een moment van bezinning en verheuging. In mijn ogen liggen hier parels van foto’s verscholen, gedichten waar geen woorden voor zijn. En dan de bruidsshoot. Foto’s van jullie twee, samen, in je bruidsjurk en –pak, op wellicht de mooiste dag van je leven. Foto’s waar je voor de rest van je leven met bewondering van wilt kunnen genieten. In een album, aan de muur, op je nachtkastje of in een sieraad. De drie mooiste fotomomenten samen in het Bruids Prime Pakket. De prijs is inclusief de digitale foto's. Als je ervoor kiest ook een trouwalbum te bestellen, wordt het btw-percentage van over de volledige factuur 9% in plaats van 21%. Deze 12% korting heb je dan alvast verdiend! Laat me weten wat jullie wensen en ideeën zijn en ik neem contact met jullie op.

Bruids Prime Pakket

€ 1299,-Workshop

Tijdens de workshop van twee of vier uur worden je de fijne kneepjes van het vak bijgebracht. We beginnen met de theorie over wat sluitertijd, diafragma en ISO zijn, hoe je ze kunt instellen op je camera en wat het effect van verschillende instellingen is op je foto. Na de theorie ga je je camera verkennen en ga je oefenen met het veranderen van deze instellingen. Hierna stappen we de praktijk in en ga je met een aantal eenvoudige maar leuke oefeningen meer halen uit je camera en creatieve foto’s maken. Tijdens de oefeningen komen op natuurlijke wijze aspecten als bijvoorbeeld compositie, belichting en contrast aan bod. De workshop is ideaal als je een digitale camera hebt en er meer uit wilt halen. Een laagdrempelige eerste stap op weg naar een goede fotograaf. Het is een leuke en gezellig manier om samen iets nieuws te leren waar je voor de rest van je leven veel plezier aan kunt beleven als je het bij blijft houden. Een leuk idee voor bijvoorbeeld een teamuitje of gewoon met een paar vrienden. Omwille van de aandacht die ik iedereen wil kunnen geven, is de maximale groepsgrootte 12 personen.

workshop 2 uur
workshop 4 uur

€ 249,-
€ 449,-Time for Print

Time for Portfolio

Als portretfotograaf en fashionfotograaf sta ik open voor fotoshoots op basis van TFP, zowel in mijn fotostudio in Den Haag als daarbuiten. Ik lever de foto's digitaal op met een watermerk (zie de foto's op de website). Afdrukken zonder watermerk zijn ook mogelijk in overleg. Ben je een model, visagist, MUA, MUAH of stylist, neem dan gerust contact met me op voor de mogelijkheden.Nabewerking

Als je je foto's extra nabewerkt wil hebben, is dat natuurlijk mogelijk. Hiervoor gelden de volgende tarieven:

starttarief
uurtarief

€ 39,-
€ 79,-Afdrukken

Een fysieke afdruk van je foto kan verbazingwekkend zijn. Of het nu gaat om fotoafdrukken of afdrukken op hout, canvas, of bijvoorbeeld plexiglas, het is allemaal mogelijk. Voor afdrukken maak ik speciale bestanden van je foto's. Deze bestanden zijn geoptimaliseerd voor de techniek waarmee wordt afgedrukt en het materiaal waarop wordt afgedrukt. Afhankelijk van het soort afdruk en jouw voorkeur laat ik deze verzorgen door Profotonet of GalleryColor omdat ik van mening ben dat zij de beste kwaliteit leveren. Voor het verzorgen van de hoogste kwaliteit afdrukken van je foto's reken ik een starttarief plus een percentage van het totale factuurbedrag van de leverancier. We kunnen samen of je kan zelf op de website van de leverancier je afdruk kiezen, op welk materiaal je het wilt, welk afmeting en verschillende andere opties. Hier kun je ook zien wat de kosten zijn. Ik zal de bestelling bij de leverancier plaatsen en betalen. Je ontvangt alleen een gespecificeerde factuur van Forever Images en de afdrukken worden direct naar jou verstuurd door de leverancier. Ik verzorg alleen afdrukken van foto's die ik zelf gemaakt heb.

starttarief
afdrukken

€ 39,-
10% factuurbedrag

Mijn fotostudio bevindt zich in Den Haag. Gemakkelijk te bereiken vanaf de A4 en A12, parkeren direct voor de deur en uitstekend te bereiken met het openbaar vervoer. Op ongeveer 6 minuten lopen vanaf het centraal station Den Haag.

Alle hier genoemde prijzen zijn inclusief btw en exclusief reiskosten (€0,73 per km binnen Nederland) en overige onkosten. Omwille van jouw en mijn veiligheid dienen alle betalingen elektronisch te worden voldaan. Op alle producten en diensten zijn de Algemene Voorwaarden van toepassing maar we kunnen er samen voor kiezen hier op aspecten van af te wijken. In de Privacyverklaring kun je lezen hoe ik omga met je persoonsgegevens.