Poetry with light


Diensten

Als portretfotograaf, fashionfotograaf, modefotograaf of bruidsfotograaf bied ik meerdere diensten aan. Zo kun je in mijn fotostudio in Amsterdam, Diemen terecht of op een locatie naar keuze. Er is veel mogelijk. Elke shoot is maatwerk. Vertel me wat je ideeën zijn, dan kom ik met een voorstel. Ik kijk graag samen met jou naar jouw wensen en de mogelijkheden.

Op deze pagina vind je de bouwstenen van de diensten die ik lever. De uiteindelijke prijs is voornamelijk gebaseerd op hoe lang ik met een shoot bezig ben. Dit is niet alleen de tijd die aan het fotograferen ben, maar ook de voorbereiding, nabewerking en oplevering. Wanneer de shoot op locatie is, reken ik ook een starttarief en reiskostenvergoeding. In de reiskosten is ook mijn reistijd verrekend.

Hieronder kan je zien dat het uurtarief verschilt per type shoot. Dit heeft te maken met de hoeveelheid tijd die ik besteed aan de voorbereiding en nabewerking van de foto's. Portretfoto's genomen in de studio vragen doorgaans minder nabewerkingstijd dan portretfoto's genomen op locatie omdat ik in de studio meer controle heb over bijvoorbeeld het licht. Een trouwreportage vraagt over het algemeen de meeste voorbereidings- en nabewerkingstijd. Dit komt onder andere door de vaak wisselende omstandigheden tijdens een bruiloft (denk bijvoorbeeld aan binnen, buiten, belangrijke momenten op de dag en het aantal personen). Om je een beeld te geven, voor een trouwreportage besteed ik 4 tot 5 uur aan de nabewerking van de foto's voor elk uur dat ik fotografeer.

Ook het starttarief verschilt per type shoot. Dit heeft te maken met de voorbereiding die een shoot vraagt. Je kunt je waarschijnlijk goed voorstellen dat de voorbereiding van een trouwreportage meer tijd en aandacht vraagt dan een portretshoot op locatie. Ik zorg er altijd voor dat de totaalprijs van de shoot gerechtvaardigd is in relatie tot de tijd die ik erin investeer en het eindresultaat dat je opgeleverd krijgt.

Als je akoord gaat met dat ik de foto's voor marketingdoeleinden gebruik, krijgt je als tegenprestatie je eigen Forever Images Fotoapp (FIApp) waarin jouw foto's overal veilig beschikbaar voor je zijn (als je over een internetverbinding beschikt). Hiermee heb je je portfolio met een druk op de knop op je scherm. Je hoeft dus niet meer (in bijzijn van andere) door je galerij met allerlei foto's te gaan, opzoek naar die mooie foto die je wilt laten zien. De FIApp wordt je kostenloos aangeboden en je hoeft je er niet voor te registreren. Hij is eenvoudig in gebruik en je privacy wordt volledig gerespecteerd doordat de FIApp geen locatiegegevens, contactgegeven of andere informatie van of over je verzamelt. De FIApp krijgt ook geen toegang tot bijvoorbeeld de camera, microfoon of bestanden van je telefoon. Handig, gemakkelijk en veilig.

Ik sta ook een aantal keer per jaar open voor een samenwerking met ervaren of studerende modeontwerpers, fashion designers, modellen, visagisten, MUA’s, MUAH’s, stylisten op basis van TFP (Time for Print / Time for Portfolio). Dit kan wat mij betreft zowel bij mij in de studio als op een andere locatie. Ben je in deze context op zoek naar een fotograaf en heb je daar concrete ideeen over, neem dan gerust contact met me op.

Heb je vragen of opmerkingen? Dan hoor ik dat natuurlijk graag!


Fotoshoot in studio

De studioshoot is voor maximaal 2 personen. Je mag 2 achtergronden kiezen als je dat wilt. Afhankelijk van de duur van de shoot verzorg ik ook wat lekkers en ik heb altijd wat te drinken. De shoot bestaat uit het maken van de foto's en de fotoselectie achter de computer.

starttarief
uurtarief
extra persoon per shoot

€ 29,-
€ 99,-
€ 29,-Fotoshoot op locatie

Fotoshoot op locatie naar keuze. Het is mogelijk om na de shoot een afspraak te maken om samen de fotoselectie te maken achter de computer. Een andere optie is dat je een aantal foto's toegestuurd krijgt met een lage resolutie en een watermerk erop op basis waarvan je zelf de uiteindelijke selectie kan maken. Wanneer je kiest voor de mobiele studio kan dit betekenen dat de shoot twee uur langer zal duren voor het opzetten en afbouwen. Dit hangt af van de locatie en hoe we de mobiele studio inzetten.

starttarief
uurtarief
mobiele studio per shoot

€ 29,-
€ 109,-
€ 89,-Trouwreportage

Een trouwreportage of bruidsfotografie is altijd uniek en voor mij een eer om voor gevraagd te worden. Ik vind het belangrijk dat er een fijne klik is tussen ons en om de trouwreportage samen goed voor te bereiden. In mijn ogen kunnen we dit alleen als we elkaar minimaal een keer ontmoet hebben en hebben besproken wat jullie wensen zijn en wat ik daarin kan betekenen. Er is veel mogelijk en hiermee veel keuzes die jullie mogen maken. Ik verzorg trouwreportages met een duur van 4 tot 12 uur. Laat me weten wat jullie wensen en ideeën zijn en ik neem contact met jullie op.

starttarief
uurtarief

€ 349,-
€ 149,-Alleen Bruidsfoto's

Willen jullie alleen een professionele fotograaf voor de bruidsfoto's? Dat kan. We doen dan gedurende maximaal 2 uur alleen de bruidsshoot. Het voordeel is dat je de kosten kunt beperken en toch professionele bruidsfoto's hebt. Ook wanneer we alleen de bruidsshoot doen, vind ik het belangrijk dat er een fijne klik is tussen ons en om de shoot samen goed voor te bereiden. Laat me weten wat jullie wensen en ideeën zijn en ik neem contact met jullie op.

bruidsshoot

€ 579,-Bruids Prime Pakket

Het Bruids Prime Pakket bestaat uit een loveshoot voor de bruiloft en het fotograferen van het aankleden van de bruid (en bruidegom) en de bruidsshoot op de dag van de bruiloft. Dit pakket is interessant als je alleen professionele foto’s wilt hebben van de drie mooiste fotomomenten voor een aantrekkelijke prijs. Elke van de drie onderdelen duurt maximaal 2 uur. De loveshoot doen we ruimschoots voor de bruiloft (denk aan 8 tot 16 weken). We kunnen dit op een locatie doen of in de studio. Misschien is dit voor jullie wel de laatste serieuze fotoshoot voordat jullie getrouwd zijn. Tijdens de loveshoot leren we elkaar beter kennen en je kan dit zien als een soort repetitie voor de bruidsshoot. De loveshoot levert mooie foto's op die je eventueel kan gebruiken voor de uitnodiging. Het aankleden op de dag van de bruiloft is vaak een heel bijzonder moment. Het kan tegelijkertijd zowel spannend als sereen zijn. Intiem, met slechts enkele van je meest dierbare, maar zonder je aanstaande. Een moment van bezinning en verheuging. In mijn ogen liggen hier parels van foto’s verscholen, gedichten waar geen woorden voor zijn. En dan de bruidsshoot. Foto’s van jullie twee, samen, in je bruidsjurk en –pak, op wellicht de mooiste dag van je leven. Foto’s waar je voor de rest van je leven met bewondering van wilt kunnen genieten. In een album, aan de muur, op je nachtkastje of in een sieraad. De drie mooiste fotomomenten samen in het Bruids Prime Pakket. Laat me weten wat jullie wensen en ideeën zijn en ik neem contact met jullie op.

Bruids Prime Pakket

€ 999,-Workshop

Tijdens de workshop van twee of vier uur worden je de fijne kneepjes van het vak bijgebracht. We beginnen met de theorie over wat sluitertijd, diafragma en ISO zijn, hoe je ze kunt instellen op je camera en wat het effect van verschillende instellingen is op je foto. Na de theorie ga je je camera verkennen en ga je oefenen met het veranderen van deze instellingen. Hierna stappen we de praktijk in en ga je met een aantal eenvoudige maar leuke oefeningen meer halen uit je camera en creatieve foto’s maken. Tijdens de oefeningen komen op natuurlijke wijze aspecten als bijvoorbeeld compositie, belichting en contrast aan bod. De workshop is ideaal als je een digitale camera hebt en er meer uit wilt halen. Een laagdrempelige eerste stap op weg naar een goede fotograaf. Het is een leuke en gezellig manier om samen iets nieuws te leren waar je voor de rest van je leven veel plezier aan kunt beleven als je het bij blijft houden. Een leuk idee voor bijvoorbeeld een teamuitje of gewoon met een paar vrienden. Omwille van de aandacht die ik iedereen wil kunnen geven, is de maximale groepsgrootte 12 personen.

workshop 2 uur
workshop 4 uur

€ 249,-
€ 449,-Time for Print

Time for Portfolio

Als portretfotograaf en fashionfotograaf sta ik open voor fotoshoots op basis van TFP, zowel in mijn fotostudio in Amsterdam als daarbuiten. De foto's lever ik digitaal op met een watermerk (zie de foto's op de website). Afdrukken zonder watermerk zijn ook mogelijk. Ben je een model, visagist, MUA, MUAH of stylist, neem dan gerust contact met me op voor de mogelijkheden.Nabewerking

Als je je foto's extra nabewerkt wil hebben, is dat natuurlijk mogelijk. Hiervoor gelden de volgende tarieven:

starttarief
uurtarief

€ 29,-
€ 69,-Afdrukken

Als je afdrukken wilt van je foto's is dat natuurlijk ook mogelijk. Of het nu gaat om fotoafdrukken of afdrukken op hout, canvas, of bijvoorbeeld plexiglas, het is allemaal mogelijk. Voor afdrukken maak ik speciale bestanden van je foto's. Deze bestanden zijn geoptimaliseerd voor de techniek waarmee wordt afgedrukt en het materiaal waarop wordt afgedrukt. Ik laat de afdrukken verzorgen door Profotonet omdat ik van mening ben dat zij de beste kwaliteit leveren. Voor het verzorgen van de hoogste kwaliteit afdrukken van je foto's reken ik een starttarief plus een percentage van het totale factuurbedrag van Profotonet. Je kan zelf op de website van Profotonet je afdruk kiezen, op welk materiaal je het wilt, welk afmeting en verschillende andere opties. Hier kun je ook zien wat de kosten zijn (let ook op bijvoorbeeld de verzendkosten). Ik zal de bestelling plaatsen en betalen. Je ontvangt alleen een gespecificeerde factuur van Forever Images en de afdrukken worden direct naar jou verstuurd door Profotonet. Ik verzorg alleen afdrukken van foto's die ik zelf gemaakt heb.

starttarief
afdrukken

€ 29,-
120% factuurbedrag

Mijn fotostudio bevindt zich in Diemen, Amsterdam. Gemakkelijk te bereiken vanaf de A10 en A1, gratis parkeren direct voor de deur en uitstekend te bereiken met het openbaar vervoer.

Alle hier genoemde prijzen zijn inclusief btw en exclusief reiskosten (€0,46 per km binnen Nederland) en overige onkosten. Omwille van jouw en mijn veiligheid dienen alle betalingen elektronisch te worden voldaan. Op alle producten en diensten zijn de Algemene Voorwaarden van toepassing maar we kunnen er samen voor kiezen hier op aspecten van af te wijken. In de Privacyverklaring kun je lezen hoe ik omga met je persoonsgegevens.