Poetry with light


Fotografieworkshop

Fotografieworkshop fotograaf Michiel Borgart Forever Images Den Haag.

Als je dit leest, vind je fotograferen waarschijnlijk erg leuk. Misschien maak je je foto’s altijd met je mobiel. Alles automatisch terwijl je best wel eens wat anders wilt dan ‘normaal’. Misschien heb je wel een digitale camera maar krijg je een onprettig gevoel in je buik als je eraan denkt daar foto’s mee te ‘moeten’ maken. Veel knoppen, menuopties en een dikke handleiding. Misschien zie je foto’s voorbijkomen die je mooi vindt en die je best zelf ook zou willen kunnen maken.

Wellicht is een fotografieworkshop dan wel heel leuk en interessant! We besteden aandacht aan theorie en praktijk, je raakt vertrouwd met je camera en leert je idee om te zetten in een foto.

Stap voor stap

We beginnen met de theorie en je camera. Wat is fotografie en wat doet de camera voor mij. Pas hierna gaan we verschillende praktijkopdrachten doen. Je raakt verder vertrouwd met je camera, oefent met kijken en bouwt stap voor stap je foto op to die geweldige foto die jij in gedachte had. Hoe gaaf is dat?!

Als je de basis onder de knie hebt, gaat er een wereld voor je open. Welke wereld dat tijdens de workshop is, hangt van verschillende factoren af. We kunnen de praktijkoefeningen afstemmen op een thema. Het is natuurlijk wel afhankelijk van de omgeving en bijvoorbeeld moment op de dag of zelfs het weer. Maar je kan hierbij denken aan portretfotografie, architectuur, de stad, het strand of het bos. Het kan in de ochtend (tijdens zonsopkomst), middag, avond (tijdens zonsondergang) of nacht. Elk thema heeft zijn eigen charme en uitdagingen. De basis blijft echter hetzelfde. Het thema is een context om de basis in toe te passen en je creativiteit de vrije ruimte te geven. Je zult versteld staan van wat je in een paar uur bereikt hebt!

Samen ontdekken

Het is echt heel leuk om de workshop samen te doen en het is al leuk met z’n tweeën. De maximale grootte van de groep is 12 personen. Dit is om iedereen voldoende aandacht en ruimte te geven. Privéles kan natuurlijk ook, maar een van de dingen die een workshop leuk maken, is het samen oefenen, ontdekken en van elkaar leren. Ook in de periode na de workshop is het handig om elkaar nog eens iets te kunnen vragen hoewel je je vragen natuurlijk ook altijd nog aan mij mag stellen.

Een fotografieworkshop is ideaal voor een teamuitje, vrijgezellenfeest, verjaardagsfeest of om gewoon met vrienden te doen. Samen iets doen, leren en creëren is geweldig. Elkaar helpen en inspireren. Je krijgt altijd verfrissende en opbouwende feedback op je foto’s. Tijdens de workshops die ik tot nu toe heb gegeven, zijn er altijd een paar verbluffend mooie foto’s gemaakt. Deze workshop kan zelfs je meest speciale date ooit zijn! Met z’n tweetjes, iets nieuws ontdekken en verkennen en focussen op wat je mooi vindt. Je leert elkaar op een bijzonder leuke manier kennen en je maakt een paar geweldige cadeautjes voor elkaar waar jullie mogelijk wel voor de rest van jullie leven van kunnen genieten. Hoe romantisch is dat?!

Zwart-witfotografie

Tijdens de workshop schenken we ook aandacht aan zwart-witfotografie. Waar moet je op letten als je mooie zwart-witfoto's wilt maken. Het is interessant om te ervaren hoe je met een paar tips al veel betere zwart-witfoto’s maakt.

2 uur of 4 uur

We kunnen een worshop doen van twee uur. Je zult merken dat de tijd vliegt. Een uur theorie is zo voorbij en een uur met de oefeningen aan de gang gaan lijkt nog sneller te gaan. Het is voldoende om je over die drempel te helpen en je camera te pakken in plaats van alles met je mobiel vast te willen leggen. Om andere foto’s te maken dan je deed. Anders te kijken en je foto’s meer karakter te geven.

Wil je meer uit de workshop halen? Dan kunnen we ook een workshop van vier uur afspreken. Tijdens de theorie kunnen we meer behandelen. Er is er meer ruimte voor voorbeelden en vragen. We hoeven ook wat minder strak op de tijd te letten als het om het wisselen tussen theorie en praktijk gaat. Er is ook meer ruimte om na de oefeningen te bespreken welke foto’s gemaakt zijn en eventuele nieuwe vragen te beantwoorden. Je bent langer met je camera bezig geweest wat waarschijn ook betekent dat je meer mooie foto’s hebt gemaakt en langer onthoudt wat je geleerd hebt. Ik adviseer van harte om voor een workshop van vier uur te gaan.

Wil je meer weten of van gedachte wisselen?

Neem dan gerust contact met me op en we gaan samen kijken naar wat mogelijk is.Hartelijke groet,