Poetry with light


Low Key Fotografie

Wat is low key fotografie?

Low Key fotografie door Michiel Borgart Forever Images.

In principe is een low key foto een algehele donkere foto met enkele delen uitgelicht. Dit soort foto's worden ook film noir foto's genoemd. Het zijn foto's met een hoog contrast. De donkere delen kunnen zwart, andere donkere tinten of schaduwen zijn. Low key fotografie wordt vaak gecombineerd met zwart-wit fotografie. Maar low key foto's kunnen ook zeker in kleur zijn.

Waarom low key fotografie?

Door het donker en het licht, het hoge contrast in de low key foto, legt de foto echt de nadruk op de uitgelichte aspecten, wat een dramatische en soms zelfs mysterieuze effect heeft. Als het goed wordt uitgevoerd, leiden de verbluffende contrasten in de low key foto de kijker sterk naar de details of het verhaal dat moet worden overgebracht. Low key fotografie geeft een extra dimensie aan diepte, emotie en gevoel. Low key fotografie is een kunstvorm op zich binnen de fotografie. Het is een kunst om te balanceren tussen donker en licht en complexiteit vast te leggen met eenvoud. Dit geldt zowel voor zwart-wit low key foto's als voor kleuren low key foto's.

Tijdloos

Omdat low key foto's op hun eigen manier een bepaalde essentie tot leven kunnen brengen, hebben ze vaak een tijdloos karakter. Nogmaals, als ze goed worden uitgevoerd, kunnen ze vaker dan gewone zwart-wit- of kleurenfoto's het effect hebben dat je ze elke keer dat je ze ziet voor het eerst ziet. Op een speciale manier kunnen ze tegelijkertijd dramatisch en verfrissend zijn.

Low-key zwart-witfoto’s

Waar ik echt van houd, zijn low key zwart-witfoto’s. Ze hebben niet alleen minder licht, maar missen ook kleur. Dit benadrukt de essentie van de low key foto nog meer.

Portretfotografie

De sfeer die wordt gecreëerd door low key fotografie biedt geweldige mogelijkheden voor portretfoto's. Het biedt de mogelijkheid om de aandacht van de kijker meer te richten op bijvoorbeeld de emotie of uitdrukking van een model en kan de uitdrukking van de portretfoto echt veranderen. Het kan de persoon op de foto krachtiger of kwetsbaarder doen overkomen. Een model in een low key foto kan extreem goed worden geïsoleerd van zijn omgeving en sterk de aandacht van de kijker trekken.

Bruidsfotografie

Low key foto's kunnen een zeer gewaardeerde aanvulling zijn op bruidsfoto’s. Toegegeven dat dit geen standaard of mainstream vorm van fotografie is binnen bruidsfotografie, kunnen een paar low key foto's die speciale mysterieuze verfrissing aan je album toevoegen of zelfs die verbluffende grote afdruk aan je muur zijn.

Afdrukken

Low key foto's kunnen resulteren in de meest verbazingwekkende grote afdrukken voor aan de muur. Ze kunnen een ruimte subtiel aanvullen zonder om aandacht te schreeuwen en tegelijkertijd voor altijd inspirerend zijn. Ze kunnen tegelijkertijd rust brengen en een geweldig statement maken. Mijn advies is om niet te bezuinigen op een afdruk. De kwaliteit van de afdruk voegt absoluut toe aan de essentie van de foto.

Deel je ideeën met mij

Heb je ideeën opgedaan? Ben je geïnspireerd of nieuwsgierig? Laat het me gerust weten. Ik hoor graag wat van je!Hartelijke groet,