Poetry with light


Over mij

Zelfportret Michiel Borgart fotograaf Forever Images Amsterdam Diemen. Hallo, leuk dat je de tijd neemt om meer over mij te weten te komen. Mijn naam is Michiel Borgart en ik woon in Diemen, regio Amsterdam. Een van mijn passies is fotografie en ik ben in 2015 voor mezelf begonnen met Forever Images. Dit was een spannende stap voor me maar ik ben erg blij dat ik hierin mijn hart gevolgd heb.

Waarom ik fotografeer

Ik krijg een gevoel van voldoening als ik met fotografie heb weten te beschrijven wat ik dat voor ogen had. Dit gevoel wordt versterkt door de feedback die ik krijg van mensen die ik fotografeer of voor wie ik de foto's maak. Ik vind het geweldig om mensen blij te maken met iets wat ik heb gemaakt. Als mensen mij een foto sturen van hoe een foto die ik gemaakt heb hangt in bijvoorbeeld hun woonkamer of van iemand die de foto als cadeau uitpakt, ben ik daar best trots op.

Hoe ik werk

Het is voor mij belangrijk de rust en tijd te nemen voor een shoot. Dit is natuurlijk niet altijd even goed in te plannen, zoals bijvoorbeeld tijdens een trouwreportage. Maar dan heb ik wel uitgebreid de tijd genomen om het voor te bereiden. Tijdens een studioshoot waarbij we geen rekening hoeven te houden met bijvoorbeeld het weer, neem ik graag de tijd om samen op zoek te gaan naar de sfeer en het karakter die we voor ogen hebben voor de foto. Na de shoot bied ik de mogelijkheid om samen de fotoselectie te doen. Als dat niet uitkomt, is dat prima maar ik vind het goed dat mijn klanten weten dat zij die mogelijkheid bij mij hebben. Het mooie van samen de fotoselectie doen, is dat we elkaar feedback kunnen geven en ik nog beter begrijp waar je naar op zoek bent en hoe je je foto's opgeleverd wilt hebben.

Ik vind het ook leuk om mijn kennis en ervaring te delen. Dit doe ik door het geven van workshops. Hiermee help ik mensen opweg om meer plezier te beleven aan fotograferen, anders te kijken en hun foto's meer karakter te geven.

Wat fotografeer ik

Wat ik fotografeer kan uiteenlopend zijn. Het liefst fotografeer ik mensen. Ik ben graag actief als portretfotograaf, fashionfotograaf, modefotograaf of bruidsfotograaf. Het kunnen grote momenten in het leven van iemand zijn zoals een huwelijk, zwangerschap, geboorte, modeshow of bijvoorbeeld een zoon of dochter die uit huis gaat en samen met de ouders voor een portretshoot komt. Maar ook pragmatische zaken zoals een zakelijke profielfoto voor LinkedIn. Je kan een overzicht van al mijn foto's bekijken in mijn fotogalerij.

De locatie

Ik fotografeer graag in mijn fotostudio in Amsterdam, Diemen. Voor portretfotografie maak ik gebruik van meerdere lichtbronnen die ik precies afstel en positioneer en ook de achtergronden kiezen we samen uit. Maar dat neemt niet weg dat ik het ook heerlijk vind om in de buitenlucht te fotograferen of op een locatie die bijzonder voor je is. Er is ook vaak de mogelijkheid (een deel van) om mijn mobiele fotostudio mee te nemen zodat we de karakteristieke eigenschappen van de locatie kunnen combineren met de technische mogelijkheden van de studio. Dit vraagt natuurlijk wel extra tijd, iets dat ook goed is om je te realiseren.

Samenwerking

Zoals ook op de homepagina staat, sta ik ook open voor samenwerking met andere professionals. Ben je een ervaren of studerende modeontwerper, fashion designer, model, visagist, MUA, MUAH of stylist, neem dan gerust contact met me op. Ik hoor graag van je en vind het leuk om samen te kijken of we op basis van TFP (Time for Print / Time for Portfolio) een mooie fotoshoot kunnen realiseren.

Wat anderen vinden van mij en mijn werk

Ik waardeer het altijd goed om feedback te krijgen. Het is voor mij belangrijke input om me verder te ontwikkelen. Hiernaast is het fijn om als onderdeel van de feedback ook aanbevelingen, reviews en reacties te krijgen die ik mag gebruiken op deze website. Deze geven anderen een beeld van mij en mijn werk en zijn voor mij ook een blijk van waardering. Ik vind het mooi als blijkt dat ik mensen die hun vertrouwen in mij hebben gesteld, blij heb gemaakt met zowel de fotoshoot als het eindresultaat. Dit maakt me zowel trots als nederig omdat een fijne en goede fotoshoot alleen kan ontstaan als er wederzijds vertrouwen is en als we van beide kanten open staan voor de ideeën van de ander. Deze onderlinge afhankelijkheid en openheid maakt ons beide kwetsbaar en ik denk dat dit cruciaal is voor een mooi en uniek eindresultaat.

Forever Images op social media

Als je het leuk vindt, kun je me ook volgen via:Volg mijn werk op Instagram Volg mijn werk op Facebook Volg mijn werk op Pinterest Volg mijn werk op Twitter Volg mijn werk op LinkedIn

Wil je meer weten of heb je ideeën?

Neem dan contact met me op en we gaan samen kijken naar wat mogelijk is. Ik vind het leuk om wat van je te horen...

Hartelijke groet,