Poetry with light


Fotostudio

De fotostudio

Fotostudio - Michiel Borgart Forever Images.

In de professionele fotostudio in Den Haag, kunnen we op een optimale manier de foto‘s maken die we voor ogen hebben. We beschikken over verschillende achtergronden, belichtingsapparatuur en veel attributen. In de basis is een fotostudio heel eenvoudig. Maar ik kan er op oneindig veel manieren het eindresultaat mee beïnvloeden. Het samen zoeken naar de opstelling voor de foto's gaat elke keer weer anders en het resultaat is soms heel verrassend.

Waarom een fotostudio

In de fotostudio heb ik een hoge mate van controle over hoe de foto‘s eruit komen te zien. Zo elimineer ik bijvoorbeeld de effecten van het weer en kunnen we rustig de tijd nemen om op zoek te gaan naar de foto's waar de naar opzoek zijn. Daarnaast zijn er een aantal praktische zaken die de fotoshoot prettiger maken en vergemakkelijken. Zo beschikken we bijvoorbeeld over een wc aanwezig (sommige fotoshoots duren enkele uren), spiegels, tafels met stoelen (prettig voor bijvoorbeeld het aanbrengen van de make-up) en vaak niet onbelangrijk: een strijkplank. Natuurlijk kunnen we ook voor zorgen dat deze zaken aanwezig zijn op een andere locatie. Maar hiermee maken we een fotoshoot al snel groot in alle opzichten. Mijn fotostudio bevind zich in Den Haag. Uitstekend bereikbaar met de auto en openbaarvervoer. Doordat je voor de deur kan parkeren, is het makkelijk om je spullen (zoals kleren en make-up) mee te nemen en hoef je niet op extra kosten te rekenen.

Hoe ziet een studioshoot eruit

Een fotoshoot in de studio heeft natuurlijk als doel de foto‘s op te leveren waar we voor samen zijn gekomen. Sommige fotoshoots zijn hard werken. Maar het is in ieder geval altijd de bedoeling dat we een leuke tijd hebben. Ik ben ervan overtuigd dat de kwaliteit van het eindresultaat zichtbaar beter is wanneer de fotoshoot op een leuke manier verloopt en beleefd wordt. Niet alleen omdat bijvoorbeeld je lach compleet ander zal zijn, maar vooral omdat het succes van de fotoshoot sterk afhangt van hoe we communiceren en elkaar inspireren.

Ik vind het belangrijk om de tijd voor elkaar te nemen. We starten altijd rustig op met een kopje thee of koffie met wat lekkers. Je hebt net een reis achter de rug en het kan je eerste fotoshoot in een professionele studio zijn. Tijdens dit moment spreken we de shoot door. Naar welke foto’s zijn we opzoek? In welke volgorde gaan we bijvoorbeeld make-up, kleding en achtergronden gebruiken? Zijn er bijzonderheden waar we aan willen denken? Hoeveel ervaring heb je? Is er een MUA, MUAH, visagist of stylist aanwezig? Hoeveel tijd willen we waarvoor nemen? En minstens zo belangrijk, hoe willen we elkaar feedback geven?

Hierna beginnen we rustig met de fotoshoot zelf. We beginnen eenvoudig en reflecteren vaak op wat we tot dan toe geschoten hebben. Stap voor stap bewegen we in de richting van waar we naar op zoek zijn en passen het doel waar nodig aan. Door elkaar veel te vertellen en terugkoppeling te geven, blijven we samen in dezelfde richting gaan en zorgen we ervoor dat het eindresultaat aansluit op waar we naar op zoek zijn.

Na de fotoshoot nemen we eventueel samen de foto’s door achter de computer. Hierbij nemen we de selectie door en kunnen we ideeën uitwisselen over de nabewerking. Welke uitsneden zijn mooi, welke foto’s lenen zich goed voor een omzetting naar zwart-wit en nog veel meer mogelijkheden.

De meeste studioshoots zijn tijdgebonden. We houden de tijdslijnen goed in de gate om ervoor te zorgen dat we ook de foto‘s produceren waar we naar op zoek zijn. Ook als we samen de foto’s achter de computer door willen nemen, houden we hier rekening mee. Maar er is altijd ruimte om een pauze in te lassen om de interne mens aandacht te geven of om nieuwe inspiratie op te doen als dit nodig is.

Zwart-witfotografie

In de fotostudio kunnen we prachtige zwart-witfoto's maken. Zwart-witfotografie is een bijzondere vorm van fotografie die geweldige mogelijkheden biedt. Het is in mijn ogen een ultieme vorm van fotografie. De belichtingsmogelijkheden van de studio versterken de bijzondere eigenschappen van zwart-witfoto's. De resultaten kunnen buitengewoon zijn.

Prachtige foto's

Het eindresultaat van een studioshoot zijn prachtige, haarscherpe foto’s die we met de uiterste zorgvuldigheid en aandacht voor detail samen hebben gecreëerd. Het zijn foto’s waar je lang van kan genieten en zich uitstekend lenen voor een portfolio, een geweldige afdruk voor aan de muur of als content voor een website waarmee je je duidelijk kunt onderscheiden van andere partijen.

Deel je ideeën met mij

Heb je ideeën opgedaan? Ben je geïnspireerd of nieuwsgierig? Laat het me gerust weten. Kom je als model, MUA, MUAH, visagist en/ of stylist met een creatief of origineel idee, dan sta ik als portretfotograaf en fashionfotograaf, modefotograaf open voor een studioshoot op basis van TFP (Time for Print / Time for Portfolio).

Ik hoor graag van je!Hartelijke groet,